Minhaj ul Quran

International Danmark

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Nyhedsarkiv Peace March 12. feb 2012

Peace March 12. feb 2012

Email Udskriv PDF

2000 danske muslimer markerer Profeten Muhammads (fred være med ham) fødselsdag med fredsmarch
Ca. 2000 danske muslimer deltog søndag d. 12. februar 2012 i en storslået fredsmarch, der blev afholdt i anledning af Profeten Muhammads (fred være med ham) fødselsdag. Muslimer fra forskellige lokale og nationale organisationer og moskeer fra rundt omkring i landet deltog i denne årlige fredsmarch.
Fredsmarchen startede ved Søndermarken, og fortsatte ned langs Vesterbrogade, hvorefter den endelige afslutning fandt sted på Rådhuspladsen.
Deltagerne i fredsmarchen havde trodset det kolde, danske vinter- og snevejr, og ældre såvel som yngre, kvinder såvel som mænd, dukkede op i stort antal for at markere den velsignede begivenhed med budskabet om fred, kærlighed, tolerance og fredelig sameksistens, hvilket tydeligt blev udtrykt med diverse bannere og plakater. Mens deltagerne udtrykte deres glæde og kærlighed til Profeten (fred være med ham), stoppede forbipasserende op, og iagttog interessant marchens gang ned ad Vesterbrogade. Der var sørget for balloner med påskriften ”Fredsmarch 2012” og slik til de deltagende børn samt til forbipasserende.
Fredsmarchen fik god mediedækning, idet arrangementet blev transmitteret live via TV2 News. Nyheden om fredsmarchen var med i diverse nyhedsudsendelser, og fik dermed national nyhedsstatus. Udover TV2 News, dækkede diverse lokale nyhedsmedier ligeledes fredsmarchen.
Da marchen nåede Rådhuspladsen, indledtes afslutningsceremonien med Quran-recitation mens nasheed blev reciteret af Qari Zaheer Ahmed. Som en smuk gestus var der blevet sørget for opsendelse af 200 balloner, som repræsentanter af de forskellige arrangører i fællesskab sendte op i den blå himmel fra Rådhuspladsen. Formand for Minhaj Ungdom, Hassan Bostan, holdte den afsluttende tale, og fokuserede i sin tale på nødvendigheden af at fjerne misforståelserne omkring Islam, og udbrede Islams budskab om global fred, kærlighed, tolerance, integration og fredelig sameksistens.
Marchen blev afsluttet med fællesbøn, der blev ledet af ……., og slutteligt var der sørget for forfriskninger til alle deltagere.

 

Søg på minhaj.dk

Login

Copyright © 2022 Minhaj ul Quran International Danmark. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.