Minhaj ul Quran

International Danmark

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Nyhedsarkiv Oplæg omkring Bida'h konceptet

Oplæg omkring Bida'h konceptet

Email Udskriv PDF

Lørdag den 14. januar afholdte Minhaj Ungdom et vellykket arrangement – ”The Concept of Bida’h”.
Minhaj Ungdoms næstformand Faisal Najeeb bød alle tilstedeværende deltagere velkommen og introducerede emnet.


Arrangementet var opdelt i to dele, hvor første del omhandlede Bida’h, og blev præsenteret af bror Hassan Bostan på en meget fin og velformuleret måde. Der blev fortalt om den litterære og tekniske betydning af Bid’ah, samt Bid’ah Hasanah (god Bid’ah), og Bid’ah Sayyeah (dårlig Bid’ah), samt Koranvers, Hadith og forskellige lærdes definitioner af Bid’ah.
Hassan Bostan kom med eksempler fra Profeten’s (sallallahu alayhi wasallam) og hans ledsageres tid, så deltagerne fik en bedre forståelse af konceptet, heraf var et af eksemplerne, at en Bid’ah Hassanah er, at Koranen blev samlet i bogform.

Den anden del af arrangementet blev præsenteret af formanden for Women Youth League Musarat Zahoor Ahmed, der fortalte om Mawlid-un-Nabi (sallallahu alayhi wasallam). Hendes oplæg var meget konkret og forståelig. Der blev bl.a. fortalt om, at det er tilladt at udtrykke glæde på en dag hvor vi har modtaget en stor velsignelse og belønning fra Allah. Det er således også tilladt at kalde en sådan dag for eid og fejre denne dag når den kommer igen. Hun kom med adskillige Lærdes udtalelser, omkring hvorvidt det er tilladt at fejre Mawlid-un-Nabi (sallallahu alayhi wasallam).  Hun fortalte at udefra Koranen, hadith og de Lærdes udtalelser kan der konkluderes, at Mawlid-un-Nabi er ikke kun tilladt, men opfordret.
Efter oplæggene fik deltagerne muligheden for at stille spørgsmål.
Vi beder til Allah om, at vi også i fremtiden kan blive ved med at afholde informative arrangementer for især de unge og må Han give os tawfiq til at udføre handlinger som Han og Hans Elskede (salllahu alayhi wasallam) bliver tilfredse med, og må vi blive skænket oprigtig kærlighed til Allah og Hans Elskede (sallallahu alayhi wasallam)

 

 

Søg på minhaj.dk

Login

Copyright © 2022 Minhaj ul Quran International Danmark. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.