Minhaj ul Quran

International Danmark

 • Øg font størrlesen
 • Standard font størrelse
 • Mindsk font størrelsen
Home

Muslim - tag ansvar for miljøet!

Som mennesker og Muslimer har vi pligt til at beskytte miljøet og sikre at vi ikke spilder de ressourcer (nehmat) som Allah har givet os. Vi kan i dag se en negativ effekt rundt i verden af klimaforandringerne grundet bla. et øget CO2 forbrug.

Specielt rammes mennesker i tredje verdens lande med tørke og oversvømmelser grundet pludselige ændringer i klimaet. FN’s flygtningeorganisation, UNHCR, vurderer, at antallet af klimaflygtninge vil være 50 mio. allerede i 2010 i Afrika, Asien og Latinamerika. Det er ikke kun op til regeringer og koncerner at holde fokus på dette problem - også vi som individer kan gøre en forskel.

Følg Europa-kommisionens 10 anbefalinger for mindre ressourceforbrug. Tag et punkt ad gangen:

 1. Skru varmen ned med 1°C (det sparer 10% af din varmeregning).
 2. Sluk det lys og de apparater, du ikke bruger. Lad ikke noget stå tændt i "standby".
 3. Hold køleskab og fryser rene og placer dem væk fra ovn og komfur. Så arbejder de mere effektivt.
 4. Cykel eller gå, når du ikke skal ret langt. Hvis du skal køre i bil, så gør det økologisk – sæt bilen i bevægelse uden at trykke speederen ned, skift til et højere gear hurtigst muligt, ret blikket fremad for at undgå pludselige opbremsninger og accelereringer.
 5. Plant et træ. Et træ af gennemsnitsstørrelsen absorberer ca. 6 kg CO2 om året, så over 40 år vil det suge ca. 250 kg til sig.
 6. Når du lufter ud derhjemme, så åbn kun vinduerne et par minutter i stedet for at lade varmen slippe ud over en længere periode. Hvis du lader et vindue stå på klem hele dagen, vil den energi, der skal til for at holde huset varmt i løbet af de seks kolde måneder (hvor udetemperaturen er 10 °C eller mindre), resultere i næsten 1 ton CO2-udledning.
 7. Varm kun den mængde vand, du skal bruge til din te eller kaffe. Koger du en hel kedel vand, bruger du lige så meget energi, som der skal til at belyse din stue en hel aften.
 8. Sørg for, at dit hjem er godt isoleret, da 50% af varmen slipper ud gennem væggene. Isolering er godt for miljøet og giver økonomisk mening på længere sigt.
 9. Genbrug alt, hvad du kan. Endnu bedre: Nedsæt dit forbrug, hvor du kan. Køb varer med mindre indpakning og skift fra engangs- til genbrugsmaterialer.
 10. Skift til energisparepærer. De holder ti gange længere end almindelige pærer og genererer op til 400 kg mindre udledning og sparer op til €60 på din elregning i løbet af deres levetid.
 

Søg på minhaj.dk

Login

Copyright © 2021 Minhaj ul Quran International Danmark. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.