Minhaj ul Quran

International Danmark

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Nyhedsarkiv Sharia-professoren: Dødsstraf for blasfemi står også i Bibelen

Sharia-professoren: Dødsstraf for blasfemi står også i Bibelen

Email Udskriv PDF

 

På tirsdag skal Tahir-ul-Qadri tale til en antiradikaliserings-konference i København. Men han er allerede nu i Danmark, og fortalte i går om sit syn på blasfemi.

Fundamentalisme: Hvis man afviser et forbud mod blasfemi, så er man i konflikt med såvel Bibelen som Koranen, mener omstridt professor.

Mads Bonde Broberg

Den pakistanske professor Muhammad Tahir-ul-Qadri er blandt venner torsdag formiddag på Hotel Mariott ved Københavns Havn.

De omkring 150 deltagere klapper insisterende, når den karismatiske professor understreger en pointe, eksempelvis at islam støtter demokrati og ligestilling, eller at ingen af de 35 vers om Jihad i Koranen kan tolkes som en opfordring til terrorisme.

Og da han er færdig med at lancere sin berømte fatwa mod selvmordsterrorisme, flokkes de for at hilse på ham.

Andre steder er han mindre populær. Især har hans deltagelse på en antiradikaliseringskonference den 11. september mødt kritik.

Fortid skaber ravage

Det er hans fortid, der skaber ravage. For Tahir-ul-Qadri er grundlægger af den islamiske Minhaj-ul-Quran-bevægelse og kritiseres for sin rolle i den islamisering, som Pakistan gennemgik i 1980´erne under general Muhammad Zia-ul-Haqs ledelse.

Ifølge Minhaj-ul-Qurans officielse hjemmeside var professoren dengang juridisk rådgiver inden for islamisk lov for højesteret og den føderale sharia-domstol i Pakistan, ligesom han i perioder mellem 1983 og 1987 var særlig rådgiver i >>islamisk pensum>> for undervisningsministeriet.

Historiske afgørelser

Professoren kaldes af sine tilhængere for Shaykh-ul-Islam og man kan læse på hjemmesiden, at bl.a. den føderale sharia-domstol og appeldomstolen for sharia-lov i 1980´erne traf en række >>historiske afgørelser<<, og at det skete ”som et resultat af Shaykh-ul-Islams juridiske argumenter”.

Beskrivelsen gentages ord til andet hos flere af bevægelsens under- og støttegrupper. Dog med en væsentlig tilføjelse hos gruppen Islamic Revival:

”I et andet tilfælde blev blasfemiloven… vedtaget for første gang i Pakistans historie efter Shaykh-ul-Islam præsenterede sine argumenter for retten over en periode på tre dage,” står der.

Tilbage på Hotel Mariott er oplægget slut, og der er spørgsmål fra salen. Jyllands Posten beder professoren forklare sit syn på Pakistans skrappe blasfemiregler.

Svært at forklare holdning

Det er imidlertid ikke så simpelt, siger Tahir-ul-Qadri:

”Jeg har givet mit fulde synspunkt om blasfemi, og det kan findes på YouTube. 14 timers tale.”

Han mener dog, at de nuværende regler administreres forkert og har brug for reformer, så de ikke misbruges mod f.eks. minoriteter og svage personer, såsom den 11-årige pige med Downs syndrom, der for tiden risikerer dødsstraf for at rive sider ud af Koranen:

”Hvis nogen straffer hende – og det er en uretfærdig straf – så vil jeg tage derover og være hendes advokat og kæmpe for hendes rettigheder,” lover professoren.

Han pointerer også, at han kun i et tilfælde rådgav general Zia-ul-Haqs regering. Det var da der skulle indføres en lov om blodpenge, hvor professoren – efter eget udsagn – gav otte timers ”argumenter til fordel for lighed mellem kønnene” og på den måde fik ændret lovudkastet, så en rabat på 50 % ved kvindelige ofre forsvandt.

En journalist fra Politiken er næste spørger og beder professor Tahir-ul-Qadri om at fortælle, hvad straffen for blasfemi i dennes øjne skal være.

Professoren hiver et A4-ark frem og begynder at nævne vers fra Bibelen, som han tolker som dødsstraf for blasfemi.

”Den oprindelige lov om blasfemi blev åbenbaret til Moses i Det Gamle Testamente,” siger Tahir-ul-Qadri og tilføjer, at det fortsatte med Jesus og Det Nye Testamente, hvor Mattæus kapitel 12, vers 31-32 bl.a. skriver, at ”den, der taler imod Helligånden, får ikke tilgivelse, hverken i denne verden eller i den kommende.”

Følger Bibelen og Koranen

Dette blev blot videreført, da profeten Muhammed kom seks århundrede senere, mener professoren, som ikke kan få sig selv til at gå imod blasfemiforbuddet:

”Så taler jeg direkte imod teksten i den hellige Koran, så taler jeg direkte imod teksten i Det Nye Testamente, evangelierne og Jesus Kristus, og jeg taler direkte imod teksten i Bibelen, Det Gamle Testamente og teksten fra Moses. Jeg ønsker ikke at være i konfrontation med den hellige Moses, den hellige Jesus Kristus eller den hellige profet Muhammed.”

Professoren:

Tahir-ul-Qadri

Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri (61) er kendt for sin fatwa mod terrorisme.

Grundlægger af Minhaj-ul-Quran-bevægelsen, som tidligere har vakt debat i Danmark.

Rådgav i 1980´erne pakistanske domstole i sharialov og rådgav mindst en gang regeringen.

Minister fravalgt til møde

Ny-Dansk Ungdomsråd følger ikke Karen Hækkerups ultimatum.

Mads Bonde Broberg

I går gav integrationsminister Karen Hækkerup (S) et ultimatum til Ny-Dansk Ungdomsråd.

Rådet havde nemlig både inviteret hende og den omdiskuterede professor Muhammad Tahir-ul-Qadri til en antiradikaliserings-konference den 11. september.

”Deltager han, så bliver jeg nødt til at takke nej”, sagde hun.

Men rådet, der bl.a. er støttet af tipsmidlerne, fastholdt professorens deltagelse, og derfor bliver ministeren væk:

”Det er ærgerligt, at social- og integrationsminister Karen Hækkerup alligevel ikke deltager. Social- og integrationsministeriet er blevet orienteret under hele forløbet – også i forhold til program og talere,” lyder det fra rådet i en skriftlig kommentar.

Rådet skulle have valgt Hækkerup, mener Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg.

”Det er meget uheldigt, at de lader ham tale,” siger Støjberg, som dog tvivler på Hækkerups forklaring om, at hun ikke kendte talerlisten:

”Enten taler ministeren usandt, ellers sejler det fuldstændig i ministeriet. Selvfølgelig burde hun vide hvem hun skal dele talerstol med,” siger Støjberg, der selv var minister i 2,5 år frem til valget.

”Jeg har aldrig deltaget i nogen konference, hvor jeg ikke vidste, hvem de andre deltagere var,” lyder det fra Ventsre-kvinden, der nu vil stille ministeren en række spørgsmål om forløbet.

Læg dem på is

Også Dansk Folkepartis ordfører, Martin Henriksen, vil stille spørgsmål.

”Vi skal have en redegørelse for, hvem rådet samarbejder med, og hvad dets holdning til den ekstreme islam er. Og indtil den redegørelse er færdig, må vi lægge rådet på is,” siger han.

PET-chef Jakob Scharf fastholder sin deltagelse i konferencen, og det samme gør Københavns integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R).

Hun tager stærkt afstand fra blasfemi-reglerne i Pakistan, men vil hellere give holdningerne modspil end blive væk:

”Dialog og brobygning er vejen frem. Ellers risikerer vi at skubbe vore unge, muslimske medborgere lige i armene på det, som vi gerne vil modvirke,” siger hun.

 

Senest opdateret: Tirsdag, 11. september 2012 22:21  

Søg på minhaj.dk

Login

Copyright © 2022 Minhaj ul Quran International Danmark. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.